De bordvolgorde was:
bord 1 met zwart: René Meijer, bord 2 Jos Landsheer, bord 3 Frank Posthuma, bord 4 Gerrit Ruegebrink, bord 5 Sjef van der List, bord 6 Vincent Theissen, bord 7 Wim van Meeteren en bord 8, Pawel Frelek.

Na ongeveer een uur was de stand als volgt. René is wat minder uit de opening gekomen. Wit speelde aanvallender met een koningsaanval, zwart kon op dit moment alleen maar verdedigen. Jos kwam goed uit de opening, staat zeker niet minder. Frank staat een pion achter, maar er is nog van alles mogelijk. Gerrit kon geen potten breken, tegenstander trouwens ook niet, remise was het gevolg. Sjef speelde de Caro-Kann en staat goed. Vincent speelde het uitstekend en staat ook goed met koningsaanval. Wit lange rokade, zwart geen rokade. Wim staat wat verdedigend, maar niet minder. Pawel staat wat minder, aanval over de a-lijn met een Paard op C1.

Pawel kwam niet onder de verdediging uit en verloor. René heeft Dames geruild en kwam langzaam onder de druk uit. Kostte echter veel tijd en verloor door de vlag, jammer. Frank speelde op het eind een Dame-Loper eindspel, met ongelijke lopers. Staat echter nog steeds een pion achter, meer dan /remise is denk ik niet mogelijk. Dan geeft Frank plotseling op. Tegenstander wint nog een pion en heeft initiatief.

Sjef speelde het uitstekend, staat een stuk voor tegen een Toren, maar Sjef heeft initiatief. Dan speelt tegenstander een foutieve zet en dat kost hem een kwaliteit en zelfs een paar zetten later ondekbaar mat. Prima winstpartij dus.

Vincent staat goed, maar dan is het plotseling afgelopen. Vincent laat zich in 1 zet mat zetten, ontzettend jammer, hij heeft prima gespeeld. Dan als laatste Wim. Wim wint de Dame en staat op winst. Wim heeft echter niet zo veel tijd meer en ziet niet hoe hij kan winnen. Hij geeft de Dame terug en remise is het gevolg.

Vrijdag 31 maart moeten we nog tegen de Toren 4. Winnen we die wedstrijd dan zou het nog kunnen dat we promoveren. Waarschijnlijk promoveren er 2 teams.

Gerrit

klasse 2C; Ronde: 6; Datum: Maandag 6-3-2017
 
 
Zutphen 2
   
 
Rokade 2
 
 
 
- 
 
 
1
Meijer,R.(René) 1741   Schuurmans,J.P.M.(Han) 1878 0 - 1  
2 Landsheer,J.(Jos) 1678   Broertjes,S.G.(Stephan) 1801 ½ - ½  
3 Posthuma,F.(Frank) 1795   Geerdes,J.(Job) 1730 0 - 1  
4 Ruegebrink,G.J.(Gerrit) 1713   Halfwerk,F.(Frank) 1739 ½ - ½  
5 List van der,S.(Sjef) 1643   Stevens,R.(Rob) 1717 1 - 0  
6 Theissen,V.V.(Vincent) 1680   Laar van de,J.W.A.(Han) 1672 0 - 1  
7 Meeteren van,W.(Wim) 1525   Dijkstra,R.P.(Rob) 1708 ½ - ½  
8 Frelek,P(Pawel)     Broertjes,M.J.(Michael) 1693 0 - 1  

 

You have no rights to post comments

We hebben 733 gasten en geen leden online