Verslag Zutphen 1 - ASV 6

Vergezeld van 2 invallers reisden we op 16 april af naar Voorst om onze laatste ronde te spelen,
die verder van geen belang was. Immers: de promotie was al een feit!
Het was gezellig druk in het buurthuis bij de kerk. SGZ had ook z'n steentje bijgedragen aan de organisatie, door voor een aantal borden en stukken te zorgen. Voorst had alles keurig georganiseerd. Er was een beamer, waarmee de stand van zaken van minuut tot minuut werd geprojecteerd. Vol goede moed begonnen we aan de klus.

Zutphen 1 geheel volgens verwachting kampioen!


Theothorne bood grote tegenstand
Zutphen 1 – Theothorne 1  5-3

Nadat Klaas de avond subtiel had ingeleid door er fijntjes op te wijzen dat de kans dat de gasten kampioen zouden worden vooral een theoretische is, nemen we vol zelfvertrouwen plaats aan de borden. Er zijn geen reserves, wat een klein wonder mag heten: topscorer Kees Henstra is ondanks  droeve familieomstandigheden toch present: hij wilde het team niet in de steek laten…

Voorst 2 - SGZ 1

Onze uitwedstrijd voelde bijna als een thuiswedstrijd: 10 minuten rijden naar buurman Voorst.
Het lot had bepaald, dat we tegen Voorst 2 moesten spelen. Gezien ons formidabele gemiddelde waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar dat viel vies tegen! Met heel veel moeite en niet zonder geluk behaalden we een 5-3 overwinning. Een kwestie van onderschatting?

Weer monsterzege voor Zutphen 1

Zutphen 1 – VDS 2 7½ - ½
De vierde wedstrijd op het laagste podium sinds Zutphen 1 bestaat is tegen VDS 2 uit Beekbergen, een team dat al blij zal zijn met lijfsbehoud in deze tweede klasse. Voor de match begon kon ik Kees Henstra verblijden met een cadeautje: zijn eigen notatieboekje, dat waarschijnlijk door de vele afleiding aan zijn bord bij Pallas was blijven liggen en mij op het Voorst Open vorige week door de daar aanwezige attente teamleider van Pallas werd uitgereikt.

Zutphen 1 wint ook derde wedstrijd met overmacht

Pallas 3 – SG Zutphen 1 1 ½ - 6 ½

Zonder Gert-Jan Ludden en Nagib Zafari, maar met de sterke invallers Olav Wilgenhof en Wouter Rothengatter waren we wel een half uur voor de wedstrijd aanwezig in het gezellige clublokaal van Pallas. Daar waren de talrijke kinderen nog met hun bittere strijd bezig en er vloeide in de zaal en vooral op het toilet menig traantje, want bij Pallas is het presteren tot cultuur verheven en worden driejarigen in de Deventer peuterspeelzalen al gescout en aan een strenge training met stappenplannen onderworpen, zo vertelde mij een bezorgde waarnemer.

SGZ 1 - Toren 5

Op maandag 7 november speelde SGZ 1 een externe wedstrijd tegen de Toren 5. Anders dan de uitslag doet vermoeden (7½ - ½) was het heel spannend. Om 23.15 u. was er nog maar één partij afgelopen en de andere partijen stonden zeker niet allemaal gunstig voor ons. Een verslag per bord:

We hebben 232 gasten en geen leden online