Nipte overwinning Zutphen 2

Het 2e team heeft een kleine overwinning behaald tegen Doetinchem 2.
Als eerste wist Hans de Vos de winst binnen te halen. Tegenstander gaf Dame weg.
Wouter volgde met een remise aan bord 3. In een Franse verdediging werden veel stukken geruild en meer dan remise zat er niet in.
Daarna volgde een duidelijke overwinning van Harry. Hij stond 2 kwaliteiten voor en maakte er vlot een eind aan.

Zutphen 2 verslaat koploper

In de thuiswedstrijd tegen koploper Rokade heeft team Zutphen 2 gisteren gewonnen met 4,5-3,5.
Lange tijd stond het team achter, maar bij een stand van 2-3 wisten Jan Blaak en Nagib Zafari in de laatste paar minuten hun partij te winnen. Teamleider Gerrit Ruegebrink hield hierop zijn partij remise en sleepte daarmee de teamwinst binnen.
De volgende wedstrijd zal gespeeld worden op 15 maart.

 

Kansloze nederlaag Zutphen 2

Het 2e team heeft een kansloze nederlaag geleden tegen De Toren 5. Binnen de kortste keer stonden we met 4-0 achter. Jan Blaak was zeer snel klaar. Hij behandelde de opening niet goed en kon na 13 zetten opgeven, mat in 2 was niet tegen te houden. Daarna volgden nederlagen van Wim van Haaster, Patrick Goudriaan en Wouter Rothengatter.

Het 2e team van Zutphen heeft een prima overwinning behaald tegen Theothorne

Theothorne stond met 2 winstwedstrijden bovenaan. Ditmaal was echter Zutphen te sterk. Gerrit had een tactische opstelling gemaakt. Onze vaste eerste bordspeler speelde nu op bord 3 er vanuit gaande dat ook de sterkste speler van Theothorne op bord 3 zou spelen. Dit was een goede gok. Olav op bord 1 en Rob op bord 2.

Zutphen 2 verliest derby tegen Voorst 2

(Maar nederlaag valt nog mee aan het slot…)

Vandaag (maandag 11 oktober - red) speelt het vers gedegradeerde Zutphen 2 tegen Voorst 2 in de 2e klasse van de OSBO. Voorst heeft een heel behoorlijk team, wat ik met enig gezag kan zeggen, want ik ken vrijwel alle spelers van het Open Voorst, een bijzonder leuk toernooi op 6 maandagen van januari tot mei.

We hebben 135 gasten en geen leden online