Zutphen  3 red het vege lijf

Vrijdag 11 april 2014 Zutphen 3 vs De Schaakmaat 4.  4-2 voor ons.

De laatste ronde voor het derde. Dreigende degradatie moet voorkomen worden.
We spelen deze gemeenschappelijke ronde in het Veluws college te Apeldoorn, evenals vorig jaar. Toen hadden we een geweldige aula tot onze beschikking; nu echter zijn we verbannen (door een grootst schoolfeest, schuimparty) naar een klaslokaal in het souterrain.

Zutphen 3 in degradatienood

Dinsdag 11 maart moest het derde aantreden in Hotel Taverne in Twello om het op te nemen tegen middenmoter Twello 2. Toen de eerste kruitdampen waren opgetrokken rond  10 uur hadden Wim van Meeteren en Sjef v.d. List remise gespeeld. Wim van Haaster had gewonnen en Benno verloren van Coen Hilbrink (de boef!).

Zutphen 3 vs Schaakstad 5 (1523-1518)

Wederom een goed gemotiveerd team van Zutphen. Schaakstad is de koploper tot nu toe in deze klasse. Vorige ronde opzienbarend gewonnen van Voorst 2, dat op papier de sterkste is in deze poule.
Een mat spel, zoals een der spelers opmerkte na ongeveer een uur spelen. Ik dacht dat hij al gewonnen had, maar hij bedoelde dat het spel niet erg aanvallend was op de borden. Teams die elkaar dus aftasten. En inderdaad staat naast alle borden hetzelfde materiaal.

Eerbeek vs Zutphen 3

Een ijzersterk team is weer klaar voor de nieuwe competitie. Ook Harry de Rover met jetlag net terug van 5 weken Amerika; met shutdown.

We hebben 31 gasten en geen leden online