Zutphen  3 red het vege lijf

Vrijdag 11 april 2014 Zutphen 3 vs De Schaakmaat 4.  4-2 voor ons.

De laatste ronde voor het derde. Dreigende degradatie moet voorkomen worden.
We spelen deze gemeenschappelijke ronde in het Veluws college te Apeldoorn, evenals vorig jaar. Toen hadden we een geweldige aula tot onze beschikking; nu echter zijn we verbannen (door een grootst schoolfeest, schuimparty) naar een klaslokaal in het souterrain.

Helaas veel te kleine ruimte voor 8 zestallen. Noteren moet je bijna op je knie. Tussendoor lopen is niet mogelijk. Als dit ooit de bedoeling was van gemeenschappelijke laatste ronden dan waren ze er nooit gekomen. We spelen een thuiswedstrijd, maar kunnen er niets tegen doen. Het is bijna een belediging voor de spelers om ze zo op te hokken. Als non plating captain kan ik niet eens bij mijn spelers komen!?

Maar goed de verzorging is goed (lekkere hapjes) en we spelen dus ook nog eens tegen de organisator van dit " spektakel" Schaakmaat 4. Ze staan met ons onderaan de ranglijst met minder bordpunten.
Natuurlijk een spannend, zinderend verloop om degradatie kansen.
Helaas kan ik niet echt bij de borden komen.

1. Wim van Meeteren - Jack Lindels
Speelde met zwart volgens mij op de remise en die kreeg hij uiteindelijk ook.
2. Wim van Haaster - Mw M.  Huizen
Zijn tegenstandster kwam dik te laat, maar hij staat al snel een stuk voor. Toch iets te voorbarig van mij, want het voordeel blijkt weg te zijn. Handig als je niet kunt zien wat er allemaal op het bord staat. Geduldigheid loont, een mooi punt.
3. Benno Galjart - H. Hulleman
Heeft veel tijd nodig en laat zijn klok teveel doorlopen; zijn tegenstander zegt wijselijk niets. Maar toch geweldig doordacht doorgebroken. De laatste wedstrijd die nog bezig was en ontzettend veel aandacht trok. Door de uitslag passeren we zelfs Pallas nog in de eindrangschikking.
4. Sjef van der List - Mw E. Dubbelman
Staat na 2 uur een pionnetje achter en helaas ook een erg open spel, terwijl zijn opponente alles keurig verdedigt. Zal nog een zware klus worden. Gered, wellicht iets te gretig aangenomen, maar een mooie remise.
5. Egbert Talens - G. Sprinselkamp
In de verte te zien staat hij na 3 kwartier een kwaliteit voor. Maar de stelling kan ik vanaf hier niet goed inschatten. De dame van zijn tegenstandster staat wel op h6 ?
Hier klopte het dus wel. Om half tien is ons eerste punt binnen nadat Egbert zijn opponente oprolde.
6. Jan Eefting -  Mw J. Hamers
Jan speelt gedegen en heeft zijn stukken ver vooruit maar die achterste lijn blijft gevaarlijk dicht. Pas op. Jan heeft het echt geprobeerd dat was wel duidelijk. Ik dacht zelfs even zweetdruppels te zien. Maar helaas een nul.

Paul Ham

You have no rights to post comments

We hebben 64 gasten en geen leden online