Zutphen 1 SOS speelt gelijk en degradeert

Vandaag komt Velp 1 op bezoek: een bekende tegenstander waar zo te zien flinke verjonging heeft plaatsgevonden in hun eerste team, nog slechts enkele oudgedienden schuiven aan in onze speelzaal. Na enige schermutselingen waarbij teamcaptain Klaas Hagendijk op het laatste moment nog twee invallers kon contracteren gaat de wedstrijd van start.

Zutphen 1 (SOS) verliest van sterk ASV 1

Vandaag staat de loodzware uitwedstrijd tegen ASV 1 op het programma: het ratingverschil is groot en elk halfje is bijna een bonus! In de trein trof ik al een als schaker uitziende medefietser en ja hoor, ik kon hem volgen tot bij de speelzaal: het bleek de tegenstander van Rob! Op de terugweg reisden we ook gezamenlijk terug met de late trein van half 1.

Zutphen 1 SOS verliest alweer: we moeten aan de bak!

Het verslag van deze externe wedstrijd heeft enige vertraging opgelopen, juist door een falen van mijn kant. In plaats van af en toe een lekker rond te lopen en bij de andere borden te kijken in het belang van een volwaardig verslag, had ik een vreemde fixatie op het eigen bord, waardoor ik live slechts iets heb gezien van de partijen van Willem Oving op bord 3 en Klaas Hagendijk op bord 1.

Zutphen op bezoek in Elst

De derde ronde van de SOS-competitie van ons eerste team vond plaats in Elst. De speelzaal bevond zich op de eerste verdieping boven het gezellige bruine café ‘In den Ommelanden’. Afgaande op hun rating sterkte, kon hier wellicht een matchpunt te halen zijn.

ASV 2 – Zutphen 1

De 2e wedstrijd van het 1e was tegen het sterke 2e team van ASV uit Arnhem. Met 4 invallers ging we richting Arnhem. Rob, ons nieuwe lid, als vaste ververvanger van Frank en verder als invallers Jacques, Nathan en Jos. De bordvolgorde was als volgt: Joseph, Aleksandre, Rob, Willem, Gerrit, Jacques, Nathan en Jos.

SG Zutphen 1 (SOS) wordt in eigen zaal wreed verslonden

Het is 3 oktober als we van start mogen in de externe competitie, vanavond komt het niet bepaald zwakke team van UVS 1 op bezoek. In onze krappe zaalruimte lukt het met enige moeite nog om langs de wand schuivend de stoelen te bereiken, waarna teamcaptain Klaas Hagendijk de bezoekers hartelijk welkom heet. 

We hebben 70 gasten en geen leden online