Zutphen wint van Schaakstad 4!         4½ - 3½

Gert-Jan Ludden had initiatief vanuit de opening, maar zijn tegenstander hield zijn rug recht en accepteerde hierna het remiseaanbod.
Nagib Zafari kwam snel pion voor maar kon het eindspel niet winnen.
Alexander Sahakian kwam gelijk uit de opening, sloeg een remise aanbod af en won op zijn bekende wijze .

Onze invaller voor Eric Kloppers, Frank Posthuma, deed het prima. Hij pikte een pionnetje, kreeg twee stukken voor een toren en pakte daarna de winst.

Willen Oving speelde een degelijke en naar zijn zeggen een kleurrijke partij met als uitslag remise.
Kees Henstra kreeg prachtig spel via een pionnen mars op de koningsvleugel. Helaas verloor hij een sleutel pion en daarna de partij.
Klaas Hagendijk  speelde een wisselvallige partij. Offerde al vroeg een paard voor een opmars  met 2 verbonden vrijpionnen op de damevleugel. Wit geloofde in het gevaar en gaf het stuk weer terug.  Na een blunder in de tijdnood fase, verzuimde wit om te winnen, waarna de vrede werd gesloten.

Olav Wilgenhof  had het moeilijk in een Wolga-gambiet, kwam daarna toch beter te staan.Als laatste overgebleven partij bij een stand van 4-3 was remise voldoende. Zou hij het weten?  In tijdnood liet hij het  gewonnen eindspel glippen naar remise, maar de teamwinst is binnen!
Onze concurrent VSG won van Meppel 2 met 6-2 en staat nu gelijk met ons met 7 matchpunten en 19,5 bordpunten. Het wordt spannend!

Klaas Hagendijk

 

You have no rights to post comments

We hebben 348 gasten en geen leden online