Zutphen 2 gedegradeerd

Het 2e team heeft zich niet kunnen handhaven in de 2e klasse C. De laatste wedstrijd tegen onze concurrent Ede 2 is in een gelijk spel geëindigd. We moesten winnen om ons te handhaven. Helaas is dat niet gelukt. We hebben ongelukkig gelijk gespeeld, want winst zat er zeker in.

2 partijen gingen verloren in een duidelijk betere stand. Olav stond zelfs gewonnen, 2 pionnen voor, stelling duidelijk in zijn greep gaf zomaar een Toren weg. Hans stond ook duidelijk beter, maar liet zich verrassen door een koningsaanval. Willem Oving speelde zelfs mee (vrijdag is zijn vaste dag dat hij op de markt staat in Amsterdam), hulde Willem, maar helaas speelde hij het eindspel niet zoals het hoorde en verloor daardoor. Rob kwam zoals gewoonlijk slecht uit de opening, maar Rob kennende ziet hij dan toch een opening om daaruit te komen. Zo ook nu, door een pionzet f7 f5 verloor wit een stuk en later de partij. Wouter dacht een zekere remise in handen te hebben. Tegenstander zag gelukkig de winstweg niet en het werd toch remise. Wim van Haaster stond de hele partij beter, kwam een pion voor en tegenstander heeft wel 5 keer remise aangeboden, maar gezien de stand werd dit terecht door Wim afgewezen. Uiteindelijk besliste de plus pion. Harry speelde degelijk, maar gezien zijn tijdnood zat er niet meer dan remise in. Tenslotte ikzelf. Ik kwam goed uit de opening, maar maakte in het middelspel een fout, waardoor tegenstander door 2 pionzetten met tempowinst gevaarlijke aanval creëerde. Gelukkig zag hij niet de juiste weg tot winst. Hij dacht een stuk te kunnen laten slaan waardoor er mat volgde, maar zag een paardvork over het hoofd waardoor mat niet uitvoerbaar was. Gevolg, stukverlies, matdreiging verhindert, gevaarlijke aanval van mij en na Dameruil, nog een loperverlies, torenruil gaf tegenstander op.

Het was echter niet genoeg voor handhaving. WDC werd kampioen. Volgend jaar moet het beter gaan, dan gaan we voor het kampioenschap.

Gerrit

 

You have no rights to post comments

We hebben 121 gasten en geen leden online