Duidelijke nederlaag voor Zutphen 2

De eerste wedstrijd tegen Velp is kansloos verloren met 5½ -2½. Geen schande, want Velp is een van de grote kanshebbers voor het kampioenschap. Ze zijn vorig jaar versterkt gedegradeerd van de 1e klasse. Ze waren op de 6e plaats geëindigd, maar door versterkte degradatie uit de KNSB volgde er verstrekte degradatie en daar was Velp de dupe van.

Met 2 invallers togen we naar Velp, Hans de Vos was verhinderd en Teun Michels belde af wegens ziekte. Sjef vd List en Jan Eefting waren de invallers.

Olav speelde aan bord 1 en trapte in de opening al in een valletje, waardoor pion e4 verloren ging. Olav had verder niets in te brengen en moest al snel opgeven. Rene Meijer speelde een prima partij, geen rokade van Rene, maar kraag daardoor wel een open g lijn, met aanval op de koningsvleugel. Meer dan remise zat er helaas niet in. Wouter Rothengatter kreeg een mooie stelling, met koningsaanval, maar ook hier werd tot remise besloten. Jos Landsheer kwam niet slecht uit de opening, maar het was een ingewikkelde stelling die helaas tot verlies leidde. Jan Eefting hield het lang vol maar ook hier was verlies niet te voorkomen. Rob speelde tegen Erika Belle, een voormalig Nederlands kampioen, maar op het eind werd Rob toch weggespeeld, verlies dus. Ikzelf speelde de Spaanse opening, kwam zeker niet slechter te staan, won zelfs een kwaliteit en een pion. Kwaliteit heb ik teruggegeven (uit analyse bleek dat dit toch niet had gehoeven). Meer dan remise zat er helaas niet in. Tenslotte Sjef, een pracht partij, op het scherpst van de snede gespeeld. Precies wat Sjef graag speelt, maar wel ingewikkeld. Sjef trok aan het langste eind en won als enige van Zutphen zijn partij.
Wel verlies, maar geen schande gezien de hoge rating van de spelers van Velp.

Gerrit

You have no rights to post comments

We hebben 202 gasten en geen leden online