Eerste viertal sluit het seizoen glorierijk af

Ons eerste viertal speelde een goede laatste ronde in de SOS-competitie. Tegenstander was Lochem 1, waarvan we in de uitwedstrijd met 2.5-1.5 verloren hadden.

We traden aan zonder onze vaste speler René Meijer die wegens ziekte verhinderd was. Maar hij werd vervangen door Gerrit Ruegebrink die dat de vorige ronde ook prima gedaan had, dus daar hadden we wel vertrouwen in. Hij was ook degene die het eerste klaar was en ons team op een 1-0 voorsprong bracht. Helaas heb ik van zijn partij niets gezien, want ik had het te druk met iets wat leek op de Konings-Indische verdediging, maar het niet was. Het enige positieve dat ik erover kan zeggen is dat het niet al te lang duurde. Als Klaas besluit de partij toch aan dit verslag toe te voegen: dan graag met een zwart rouwrandje eromheen s.v.p. Volgende keer sta ik met liefde het 1e bord weer aan een ander af.

Sjef van der List bracht het er beter af. Hij wist een pionneneindspel te bereiken met een pluspion. Dat is in 90% van de gevallen gewonnen en zo ging het ook nu: op bekwame wijze wist Sjef zijn tegenstander in zetdwang te brengen, waarna de weg naar promotie open lag. 2-1 voor de onzen.

De partij van Arthur Arakelyan duurde het langst en was zeker geen straf om naar te kijken. Ook hier stond het Konings-Indisch op het bord (met Arthur achter de witte stukken) en ook hier ging het voor de zwartspeler niet goed. De zwarte loper werd teruggedrongen naar f8, er verscheen een witte toren op de 7e rij, witte paarden verschenen in de buurt van de zwarte koning… De aanval op de koningsstelling had iets Alpha-Zero-achtigs. Uiteindelijk rondde Arthur het af met een simpele materiaalwinst en kon de tegenstander de strijd staken.

Een 3-1 overwinning dus en ook de beste wedstrijd die we dit seizoen gespeeld hebben. In de stand staan we nu even bovenaan, maar daar ontbreekt nog de uitslag van de wedstrijd tussen De Toren en Rokade. Een van die twee teams zal ons in de uitslag nog passeren, maar de tweede plaats kan ons niet meer ontgaan.

Jos Landsheer

S.G. Zutphen 1   S.V. Lochem 1      
Landsheer, J. (Jos) 1653 Fuld, E. (Ernst) 1661 z-w 0 - 1
Arakelyan, A.G. (Arthur) 1679 Beersum van, T.W. (Theo) 1701 w-z 1 - 0
List van der, J.M. (Sjef) 1628 Delft van, P. (Pieter) 1670 z-w 1 - 0
Ruegebrink, G.J. (Gerrit) 1655 Brummelman, D.B. (Dick) 0 w-z 1 - 0
Gemiddelde Rating: 1654   1677   3 - 1

 

We hebben 124 gasten en geen leden online