Het Zutphens IJSCO toernooi 2016 verslag

Op 30 april hebben we bij ons weer het jaarlijkse IJSCO toernooi gehouden. We wilden dit jaar een wat warmere maand hebben, maar helaas bleek het die toch wat fris te zijn. Koningsdag een paar dagen eerder was zelfs kouder dan Kerst! Maar daar trokken we ons natuurlijk niets van aan. We zaten lekker binnen en hebben samen een leuk toernooi kunnen schaken.

We hadden dit jaar 46 spelers uit het OSBO gebied en daarbuiten. Ik begreep dat een van de schakers zelfs uit Amsterdam kwam! Van onze club deden mee: Emmanuel, Floris, Sean, Olivier, Jamie, Govert, Tim en Tim. Er werd gespeeld in 6 groepen, en wij waren mooi verdeeld over veel groepen (hoewel Emmanuel door zijn rating wel in een heel sterke groep terechtkwam).

Elke ronde werd er goed geschaakt. Vooral in de hogere groepen werd de tijd goed gebruikt, en waren er altijd wel een of twee wedstrijden die helemaal tot het einde doorgespeeld werden. Maar we hebben in alle groepen leuk en mooi spel gezien. Goed geschaakt, iedereen!

Als prijzen hadden we dit jaar weer trofeeën en prijsjes voor de prijsvraagpuzzels. Als je de puzzels nog niet gezien hebt, en je hebt zin in wat puzzelen, dan kun je ze op de website zien en oplossen. Helaas hadden we dit keer wat minder Zutphense prijswinnaars dan vorig jaar, maar toch gingen we niet met lege handen naar huis. Sean wist in zijn groep derde te worden en hij mocht dus een trofee meenemen! Gefeliciteerd, Sean!

Matthijs van Dodeweerd uit Veenendaal heeft groep A gewonnen en hij is dus Algemeen Zutphens IJSCO kampioen 2016 geworden. Gefeliciteerd, Matthijs!

Hopelijk vonden jullie het dit jaar weer net zo leuk als, of zelfs leuker dan wij. Tot volgend jaar iedereen!

Rob

You have no rights to post comments

We hebben 134 gasten en geen leden online