J.F. Kennedy Kampioen schoolschaken 2012

Afgelopen zaterdag, 11 februari, hebben we het jaarlijkse Schoolschaakkampioenschap voor het basisonderwijs van Zutphen en omstreken gehouden. 8 scholen deden met in totaal 12 teams mee om het kampioenschap.

Dit jaar bleef het tot in de laatste ronde spannend. Uiteindelijk wist team J.F. Kennedy 1, met clubleden Jonas en Noah, net als vorig jaar de eerste plaats te behalen. Op plaatsen 2 en 3 eindigden teams Vrije School De IJssel 1 en De Scheperstee 1. Andere clubleden die ik gezien heb, waren Yang Long en Hidde.

Wethouder La Rose verzorgde de prijsuitreiking. Zoals altijd ging ieder team mede door sponsor Rabobank met een beker, een certificaat en vaantjes naar huis. Het kampioensteam ontving verder de grote wisselbeker en een mooie taart van Bakkerij Van Zuijlen, die ook meteen opgesmikkeld werd.

Aankomende vrijdagavond zal er op de club weer een snelschaaktoernooitje gehouden worden voor iedereen die aan het toernooi meegedaan heeft. Hopelijk komen er veel spelers opdagen en wordt het een grote gezellige boel.

Foto’s van het toernooi zijn gemaakt door www.achterhoekfoto.nl. Er zijn heel veel foto’s gemaakt, dus kijk gauw of je ertussen staat!