Basisschool De Bongerd ongeslagen

Basisschool De Bongerd ongeslagen basisschoolschaakkampioen van de gemeente Zutphen. Het kampioenschap werd georganiseerd door het Schaakgenootschap Zutphen.

Zaterdag 15 februari vond voor de 37e keer het basisschoolschaakkampioenschap plaats van de gemeente Zutphen. In wijkcentrum Waterkracht streden 9 scholen met 16 teams om het felbegeerde kampioenschap. Een team bestaat uit 4 spelers en eventueel 2 wisselspelers. De kampioen en de nummers 2, 3 en 4 plaatsen zich voor de halve finales van de Oostelijke Schaakbond, welke plaats vindt op 21 maart in

Deventer en Ede. 7 ronden werden er gespeeld met een bedenktijd van 12½  minuut per persoon per partij.

Er werd, zoals altijd, zeer sportief gestreden met veel respect voor elkaar. Het is een genot om te zien hoe geconcentreerd de kinderen bezig zijn. De aanwezige ouders en grootouders moesten zich inhouden om zich niet met de partij te bemoeien. Als je er naast staat zie je altijd meer dan wanneer je speelt. Na 4 ronden stond het 1e team van de De Bongerd al ongeslagen bovenaan, gevolgd door J.F.Kennedy 1, De Berkel 1 en De Zonnewende 2. Na 6 ronden stond De Bongerd nog steeds bovenaan met  2 matchpunten meer als de nummer 2 De J.F.Kennedy 1, gevolgd door de J.F.Kennedy 2.  Ook de laatste wedstrijd werd door De Bongerd gemakkelijk gewonnen. Ongeslagen kampioen, een fantastische prestatie.

Op de 2e plaats is geëindigd de J.F. Kennedy 1 , 3e De Berkel 1 en 4e De Scheperstee.

Voor de kampioen was er een grote wisselbeker, voor ieder team een beker en alle spelers kregen allemaal een medaille uitgereikt. Bakkerij van Zuijlen heeft een taart beschikbaar gesteld, dit keer niet voor de kampioen, maar voor het laatst geëindigde team als aanmoedigingsprijs. Het was een gezellig toernooi waar veel ouders en grootouders kwamen kijken. Het niveau was behoorlijk en wie weet worden ze lid van het Schaakgenootschap Zutphen.

Alle kinderen zijn uitgenodigd voor vrijdag 21 februari 2020 vanaf 19.30 uur om mee te doen aan een toernooitje bij de jeugd van het schaakgenootschap. Het schaakgenootschap speelt in wijkcentrum Waterkracht in Zutphen, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 te Zutphen.

Het schaakgenootschap Zutphen kan terugkijken op een zeer geslaagd kampioenschap. We wensen de geplaatste scholen veel succes in de halve finale. Eindigt men daar bij de beste 6 dan heeft men zich geplaatst voor de finale van de Oostelijke Schaakbond