Een blik langs de borden:

Gert-Jan staat na een Semi-Slavische opening gelijk. Ik beantwoord de Siciliaan met Lb5 (Rossolimo) en sta na een schijnoffer duidelijk beter. Jos aan het derde bord heeft het moeilijk. Een te vroege e5 kost hem een pion in het Konings-Indisch. Kees speelt de Bird. Wit is actief op de koningsvleugel en zwart op de Damevleugel, het spel is in evenwicht. Bij Teun ontstaat een symmetrische stelling vanuit de Dame-pion opening en het staat gelijk. Van uit de Italiaanse Vierpaardenspel heeft Mark met wit wat meer ruimte. René verdedigt zich met de Pirc. Na een verkeerde centrum actie van zwart verzuimt wit stukwinst maar wint wel een pion. Gerrit heeft een rustige stelling na de Caro-Kann Steinitz.

De eerste beslissing viel bij Jos. Na verlies van nog wat pionnen, ontstaat een verloren eindspel en moet opgeven. (0-1) Kees verliest een belangrijke centrumpion. Na stukkenruil dringt de zwarte Dame binnen, waarna wit Kees opgaf. (0-2) Na een onbegrijpelijke ruil op c5 staat Gert-Jan plots gewonnen. Enkele zetten later is het punt binnen.(1-2)


Na algehele stukkenruil bij Gerrit blijft een remise eindspel over. De vrede wordt getekend. (1½ -2½) Ook bij Teun blijft het evenwicht bewaard met remise als resultaat. (2-3) Mark verzuimt Torenruil en verliest een pion, waarna zwart het vakkundig afmaakt. (2-4) Na lange tijd de betere stelling te hebben, kom ik rond de 36e zet de tijdduivel weer tegen en blundert een toren. De stelling blijft onduidelijk wegens de open koningsstelling van zwart, maar trekt uiteindelijk aan het langste eind. (2-5) René kan het Toren eindspel met een pion minder niet redden. (2-6)

Zutphen degradeert uit de promotieklasse samen met Wageningen 3.

Onder leiding van Huub Blom verloopt de middag gesmeerd. Hij reikt prijsjes uit voor de topscorer per team. Bij Zutphen is dat Gert-Jan met 5 uit 7. Tenslotte wordt het winnende team Zevenaar in het zonnetje gezet.

Klaas

You have no rights to post comments

We hebben 62 gasten en geen leden online