Open Voorjaarscompetitie 2016

Op 2, 9, 23 en 30 mei spelen we een Open Voorjaarscompetitie. Ook huisschakers zijn van harte welkom. Als je vrienden/kennissen hebt waarvan je denkt dat dit interessant is, neem ze dan mee! Voor de vier avonden vragen we aan niet-leden een bijdrage van € 5,-

Reglement Voorjaarscompetitie:

1.Elke speler kan zich per avond opgeven. Je kunt kiezen om één of twee partijen te spelen. Aanmelden voor 20.00 u.
2.Een winstpartij levert 3 punten op, een remise 1 punt en een verliespartij 0 punten.
3.De wedstrijdleider houdt een ranglijst bij van de puntenaantallen per persoon. Dit puntentotaal wordt de ladderstand genoemd.
4.Bij binnenkomst krijgt iedere speler op die avond op voorhand 1 punt per te spelen partij. Wie alle avonden aanwezig is en per avond 2 partijen speelt heeft dan dus 8 bonuspunten verzameld.
5.Het speeltempo per partij is  40 min. + 5 sec. per persoon.
6.Indeling geschiedt zoveel mogelijk naar aanleiding van de ladderstand. De wedstrijdleider deelt in.
7.Op de eerste speelavond wordt er voor de eerste speelronde geloot.
8.Bij elke volgende ronde wordt er zoveel mogelijk ingedeeld op (bijna) gelijke puntenaantallen.
9.De wedstrijdleider houdt bij hoeveel keren een speler wit of zwart heeft gehad. Met indelen wordt daar zoveel mogelijk rekening mee gehouden. Als beide spelers even vaak wit als zwart hebben gehad wordt er om de kleur geloot.
10.Een speler die 16 punten of meer heeft bereikt is een prijswinnaar. Hij/zij begint daarna weer met 0, 1 of 2 punten, afhankelijk van het bereikte aantal.
11.Na afloop van de zomercompetitie kunnen er dus meer prijswinnaars zijn!
12.Elke speler mag zelf bepalen welke avonden hij/zij meedoet en hoeveel avonden.
13.Als er een oneven spelers aanwezig is wordt er geloot wie er per ronde een bye heeft. De uitgelote speler krijgt 2 bonuspunten. Een speler kan maar één speelavond een bye krijgen.
14.De wedstrijdleider hoeft NIET bij te houden wie er al tegen elkaar hebben gespeeld! Het is dus mogelijk, dat twee spelers meer malen tegen elkaar spelen.
15.De wedstrijdleider houdt alle uitslagen in een bestand bij.
16.In situaties waarin dit reglement niet voorziet, neemt de wedstrijdleider een beslissing. Deze beslissing is bindend.

You have no rights to post comments

We hebben 138 gasten en geen leden online