Eerbeeks Rapid toernooi

Zutphen staat samen met Doesburg ! bovenaan met 6 wp en 15 bp. Komende donderdag valt de beslissing. Marco Koetsier ( lid ESC ) schreef onderstaand bericht en foto.

Makelaar Scholten opent Eerbeeks Rapid Schaaktoernooi

Eerbeek – Donderdag 12 mei ging het jaarlijks Rapid Schaaktoernooi ,georganiseerd door de Eerbeekse Schaakclub, weer van start. Het evenement ,dat voor de zevenenveerstigste keer werd gehouden,werd symbolisch geopend door makelaar Gert-Jan Scholten. Scholten , die recent een makelaarskantoor startte aan de Loenenseweg in Eerbeek, opende het toernooi door de eerste zet te verrichten aan het bord van de Eerbeekse schaker Wim Geurink. Scholten werd hiervoor gevraagd omdat de nieuwe wisselbeker voor dit toernooi door hem aan de Eerbeekse Schaakclub werd geschonken.Jumbo Heine uit Eerbeek trakteerde alle deelnemers op warme appelflappen voor bij de koffie !
Aan het toernooi wordt deelgenomen door teams bestaande uit 6 personen gedurende  2 avonden met in totaal 5 speelronden. De schakers hebben 25 minuten bedenktijd per partij per persoon en komen uit Almen, Doesburg, Voorst, Zutphen met als gastheer Eerbeek. Na 3 ronden gaan Doesburg en Zutphen gelijk aan kop, Almen is derde, Voorst vierde, de Hanzeschakers ( combinatie van Doesburg en Zutphen) vijfde en Eerbeek sluit de rij als zesde. Wie uiteindelijk met de hoofdprijs
naar huis gaat is nog niet bekend want op donderdag 19 mei worden de laatste twee ronden gespeeld.

You have no rights to post comments

We hebben 112 gasten en geen leden online