Geslaagd 4e Torenstadtoernooi

Op zaterdag 1 februari mochten we 34 spelers verwelkomen voor de vierde versie van ons Torenstadtoernooi.
Afgezien van een flink aantal spelers uit onze eigen vereniging zag ik ook spelers uit Lochem, Voorst, Arnhem en Apeldoorn en nog een paar enkelingen uit andere verenigingen. Gelukkig hadden zich ook twee dames aangemeld!

Onze onvolprezen penningmeester Klaas had zoals gebruikelijk weer voor een paar (moeilijke) puzzels gezorgd.
Op voorhand leek Willy Hendriks de te kloppen man met veruit de hoogste rating. En het moet gezegd worden, dat hij die favorietenrol ook wel waar maakte, hoewel Jaap Vogel hem prima bijhield in de race naar de top. Samen eindigden ze met 6 uit 7 op de eerste plaats. Hun onderlinge duel eindigde in remise. Willy verloor nog een halve punt tegen Otto en Jaap tegen de verrassende Koen Maassen van den Brink. Deze laatste heeft een rating van 1975 maar hij kon desondanks steeds in de top meedraaien. Datzelfde geldt ook voor Tony Hogerhorst die met een rating van 1753 een geweldig toernooi speelde. Tony en Koen eindigden samen met 5 punten op de gedeeld derde en vierde plaats. Enigszins teleurstellend was de vijfde plaats van Otto Wilgenhof die op grond van zijn rating hoger had moeten eindigen.
Sven Pronk en Michiel Jansen (beiden uit Voorst) konden lang meekomen in de top, maar moesten in de slotfase toch een paar punten laten liggen.
Van onze eigen vereniging speelde Klaas een goed toernooi maar ook hij moest ondervinden, dat op zijn leeftijd de vermoeidheid een rol begint te spelen. Heel vaak kan hij zich in tijdnood nog redden, maar dat lukte hem nu niet meer zo goed.
Al met al kunnen we terugzien op een sportief en spannend toernooi. Alleen het aantal deelnemers had iets groter mogen zijn, we hadden vooraf ingeschat dat er 40 deelnemers zouden komen.
Tot slot nog een woord van dank aan de mensen van Waterkracht. Ze zorgden voor heerlijke soep en broodjes gehaktbal. Dank daarvoor!!

Kees Henstra

You have no rights to post comments

We hebben 76 gasten en geen leden online