Zutphens succes in Voorster buitentoernooi

Op zaterdag 7 juli organiseerde de jubilerende club in Voorst een zonovergoten buitentoernooi midden in het dorp, vlak voor het podium van Voorst Open Air, het in de avond te houden muziekfestijn.

Toernooi: Openluchtschaak Voorst

In het kader van het 75-jarig jubileum organiseert de Voorster Schaakclub tijdens het Voorster Open Air festival een openlucht schaaktoernooi. Er is zowel voor de jeugd als voor de senioren een schaaktoernooi.
Op zaterdag 7 juli is iedereen welkom in Voorst in het Jacques Lugtmeijerplantsoen.

Simultaan door Gert-Jan Ludden

Hierbij wordt u allen (ook jeugdleden uiteraard!) uitgenodigd om op maandagavond 25 juni 2012 vanaf 20.00 uur in de Born te komen schaken tegen simultaanmeester en voormalig wereldrecordhouder Gert-Jan Ludden.

Simultaanschaak en Michiel de Ruyter

Maandag 26 maart 2012 heeft Gert‑Jan Ludden in De Born een simultaanseance gegeven.

Hij speelde tegen 19 clubspelers van Zutphen. Zelf was ik enigszins vertraagd door de lange wachttijd in het Warnshuus in verband met het verlengen van mijn paspoort (1½ uur wachttijd!).

Aankomende maandag simultaanséance

Aankomende maandag 26 maart zal ons lid Gert-Jan Ludden op de clubavond een simultaanséance houden. Er zullen geen reguliere interne competitie wedstrijden gehouden worden.De simultaan is voor alle leden toegankelijk; ook jeugdleden zijn van harte welkom! Gert-Jan heeft in 1997 het wereldrecord simultaanschaken veroverd door in 29,5 uur tijd maar liefst 686 partijen te spelen en hierbij een score van 87,1 procent te behalen. Het belooft dus een bijzondere avond te worden!

 

Meester resultaat voor Etienne Goudriaan

Etienne Goudriaan heeft in het Franse “Capelle la Grande” zijn eerste meester-resultaat behaald.
In de laatste ronde had hij nog kans op een grootmeester-resultaat.
Hij verloor echter van grootmeester Arutinian.
Zijn score was 5,5 uit 9 met een tpr van 2492, Proficiat!
Meer info: http://www.cappelle-chess.fr/fr2/default.php?page=3967

Isendoorn College houdt schaakproject

Afgelopen vrijdag 2 maart heeft het Isendoorn College in Warnsveld een schaakproject gehouden. Onze vereniging was hiervoor ook uitgenodigd om mee te helpen. Een en ander is voortgekomen uit bezuinigingen van de gemeente op het sport budget en de inzet om geld te besparen door meer samen te werken tussen onder andere scholen en verenigingen. Het Isendoorn College heeft onze vereniging daarop benaderd met de vraag of wij mee konden helpen, wat wij natuurlijk een fantastisch initiatief vonden.

Februari-editie De Nieuwe OSBOde verschenen

De Nieuwe OSBOde is het verenigingsblad van de OSBO. Vroeger werd dit alleen in zeer beperkte oplage naar verenigingen gestuurd, maar nu verschijnt het blad ook digitaal, waardoor iedereen met een computer het kan lezen. Het tweede nummer is nu verschenen, met daarin "artikelen over de OSBO, maar ook een vaste rubriek over schaakproblemen, een geweldige column, een serie over 'de geschiedenis van het schaakspel', verslagen over de OSBO-jeugd, een verhaal van Theo de Jong (die ook voor Matten schrijft), een prachtig verslag van Nico Schoenmakers over het Tatasteel Chess Tournament en nog veel meer lezenswaardigs"

Staatssecretaris roept op tot Nationale Schaakdag

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie, tevens voormalig voorzitter van het Max Euwe Centrum, heeft voorgesteld een Nationale Schaakdag in het leven te roepen. Op deze schaakdag zouden schaakverenigingen het in een simultaan kunnen opnemen tegen gemeenteraadsleden, leden van de provinciale staten of tegen kinderen van basisscholen.

Beste Jeugdleider,

Voor de jeugd van de OSBO hebben we een geheel nieuwe site gemaakt. Deze site http://www.jeugd-osbo.nl/ moet uiteraard nog een beetje van vulling worden voorzien, maar we hopen voor de jeugd een structurele plek aan te kunnen bieden voor al het jeugdnieuws en kalender. Mocht je schrijvers/redacteurs weten, dan hoor ik dat graag.

Partij-analyse Jan Kalkwijk

Onze meervoudig kampioen Jan Kalkwijk kan helaas nu al bijna een jaar niet meer op de clubavond komen. Maar hij analyseert zo nu en dan nog wel een gespeelde partij met behulp van de computer en zijn heldere kijk op het spel. Zo heeft hij onderstaande partij tussen Wim van Meeteren en mij van commentaar voorzien, met een aantal prachtige varianten.

We hebben 214 gasten en geen leden online