ZOMERSCHAAK 2016

- Een matige schaakzomer...Maria en Chris schaarse lichtpuntjes.

Hier volgt een beknopt overzicht van onze zomerschakers die in binnen- en buitenland actief waren en zijn. We beginnen met Klaas Hagendijk; zoals het hoort was hij tijdens de Gentse feesten weer paraat en hij deed er ook het schaaktoernooi met bijna 250 deelnemers in 1 groep  bij:

In memoriam Wouter Rothengatter

De zomervakantie was nog maar nauwelijks begonnen of het bericht over het overlijden van Wouter kwam via het bestuur bij ons binnen. Wat een schrik en wat een gemis ook voor onze vereniging. Want Wouter was niet alleen het lid dat van iedere actieve schaker van nu het langst aan de club verbonden is geweest, maar ook was hij een markante persoonlijkheid, die we nooit zullen vergeten.

Pieter op stoom in IJSCO-cyclus

Omdat Pieter Damaschek tijdens het IJSCO-toernooi in Veenendaal met de fraaie score van 7 uit 7 de C-groep had gewonnen, moest hij in Deventer in de B-groep aan de bak. De verwachting was dat hij het daar een stuk zwaarder zou krijgen. Niettemin ging hij voortvarend van start: na een bye in de 1e ronde boekte hij drie overwinningen en bracht daarmee zijn score op 4 punten.

De Persoonlijke Kampioenschappen zijn begonnen

In het Denksportcentrum Noord in Apeldoorn zijn de Persoonlijke Kampioenschappen van de OSBO weer begonnen. De eerste, tweede klasse en veteranen spelen 9 ronden op 5 zaterdagen. Op 31 oktober werden de eerste twee ronden gespeeld.  Bij de veteranen doet Chris Rindertsma mee en Jos Landsheer in de eerste klasse. Hieronder zijn partij in de tweede ronde (analyse Jos):

Verslag IJSCO-toernooi Elst

Gisteren 31 oktober zijn we met een groepje van 3 jeugdleden naar het IJSCO toernooi in Elst gegaan. Het toernooi werd zoals ieder jaar gehouden in een zaal bij de Toren van Elst. Dit keer moesten we echter naar boven toe. Alle groepen speelden nu in één zaal op de eerste verdieping, wat het wat rumoeriger maakte, maar ook gezelliger!

Schaakvrienden! 4

Een dag later dan jullie inmiddels gewend zijn dan nu het verslag van de vierde ronde. Deze gedenkwaardige schaakavond heeft weer een aantal zeer mooie partijen opgeleverd. Paul Ham vroeg zich nog even af of er op weerstand wordt ingedeeld. Nee dus. Er wordt ingedeeld volgens het rating systeem. De ranglijst wordt bepaald door de hoogte van de TPR. Wouter Rothengatter staat in de buurt van Paul Ham op de ranglijst en zodoende kan het gebeuren dat een dergelijke paring mogelijk wordt gemaakt.

Schaakvrienden! 3

De derde ronde heeft menig schaakhart sneller doen kloppen en heeft een paar zeer verrassende uitslagen opgeleverd. Ook kwam Levon Sahakian met zijn vader mee. Hij wilde graag ingedeeld worden en dat is natuurlijk geen probleem. Lang leve Sevilla.

Schaakvrienden! 2

Ook nu weer moet ik met een rectificatie beginnen. Het jaar begint goed…
In mijn verhaaltje van vorige week noemde ik Jarmo van der Seijs, een nieuw lid. Dit moet natuurlijk Jarmo van de Seijp zijn.

Schaakvrienden!

Zoals beloofd op de jaarvergadering doe ik na iedere interne ronde verslag van de bevindingen. Ik doe dit op geheel eigen wijze en ik kan zomaar eens langdradig zijn. Toch hoop ik dat iedereen de moeite neemt om mijn brabbelverhalen te lezen.

(uitslagen)

We hebben 78 gasten en geen leden online