Schaken in het Aztekenrijk

Toen de Spaanse legerhoofdman Hernán Cortés op zijn eerste reis naar het hart van het Aztekenrijk in 1519 na het oversteken van de laatste bergpas het dal overzag waarin de enorme in het water van het grote meer gebouwde stad Tenochtitlan  plaats bood aan maar liefst  400.000 inwoners, was hij diep onder de indruk.

Ziehier: Kopwit en SG Zutphen presenteren het Zutphens Internet Poëzie-Schaak-Café

In deze vreemde Corona-tijden met verblijf in huis en tuin wordt ons genootschapsleven behoorlijk gemist.

Een ware hausse aan online toernooien

Er is een ware hausse ontstaan in het aantal online toernooien. Afgelopen woensdag werd het Paas snelschaaktoernooi gehouden en wederom gewonnen door Nagib.

Eerste online toernooi geslaagd

Afgelopen maandag werd het eerste online toernooi van Schaakgenootschap Zutphen gehouden op "lichess.org".

Schaakactiviteiten t/m 28 april afgelast

Gisteren, 31 maart, heeft de overheid de strengere maatregelen tegen de verspreiding van het corona virus verlengd tot en met dinsdag 28 april.

Schaakactiviteiten t/m 6 april afgelast

Gisteren, zondag 15 maart, heeft de overheid strengere maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het corona virus. Alle sportclubs dienen tot en met 6 april a.s. te sluiten. Wat eerst een advies was, is nu een verplichting geworden.

Paard Wobbe vast op stal

Zoals vrijwel elk jaar mogen Wobbe en ik weer eens tegenover elkaar plaatsnemen en nu beantwoordt Wobbe mijn Londoner opstelling eens wat anders, met e6 en een snel c5, gevolgd door Db6, Db3 en dameruil.  

We hebben 21 gasten en geen leden online