Kroegloperstoernooi Apeldoorn

Kroegloperstoernooien zijn een redelijk recent fenomeen dat opduikt in steeds meer steden in het land. In het kader van ons jubileum hadden we zelf ook het plan er een te organiseren maar dat is door corona in het water gevallen en vervolgens in het vergeetboek geraakt. De formule: een rapidtoernooi (ca. 7 ronden met een bedenktijd van ca. 20 minuten) voor tweetallen dat zich verspreid over verschillende horecagelegenheden in een stad afspeelt. De naam suggereert een sfeer van totale laveloosheid maar dat valt wel mee: de meeste teams (maar dus niet alle!) beperken zich tot koffie/fris en 1 of 2 alcoholische versnaperingen.

On the Origin of Good Moves

Maandag 30 mei geeft internationaal schaakmeester Willy Hendriks een presentatie/training over onder meer zijn nieuwe boek On the Origin of Good Moves. Ook niet-leden zijn welkom mits ze zich aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Normale speeltijden weer van kracht

Vanaf komende maandagavond zijn de normale speeltijden weer van kracht. De zaal is vanaf 19:45 uur open en de competitie begint om 20:00 uur.

Geen schaken

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zijn amateur binnensporten vanaf 17:00 uur van 18 november tot tenminste 19 december verboden. Hierdoor is onze club de komende drie maan- en vrijdagen gesloten. Ook de externe SOS teamwedstrijden gaan niet door.

Herinnering aan Sjef van der List

Sjef van der List, geboren op 22 januari 1948, overleed onlangs op 7 september in de leeftijd van 73 jaar.(foto: finale OSBO-cup mei 2018)

Schaak-off

Dit seizoen wordt er door de KNSB een Schaak-off georganiseerd ter promotie van de schaaksport. Het is een landelijkschaaktoernooi waarin iedereen aan mee kan doen. De winnaars van de voorronde gaan door naar de regionale finales. (uitslagen)

We hebben 138 gasten en geen leden online