Verregende Eric Kloppers wint Snelschaakkampioenschap Lochem met 100% score

De fietstocht naar zaal Bousema in Lochem vanuit Warnsveld was memorabel: een intensieve bui trok met mij mee, zodat het water de hele tocht met bakken uit de lucht kwam. Mijn paraplu hield het bovenlijf droog, maar voor de rest was er geen droge draad meer aan me te bekennen.

Toen wedstrijdleider Olav Wilgenhof (!) mededeelde dat we slechts 7 rondes zouden spelen omdat er door het miserabele weer maar 18 deelnemers waren, schudde ik wat druppels van me af en besloot wel even goed op te letten.  Want om af te druipen met een schamele score stond me bepaald tegen na deze douche bij 11 graden. Vorig jaar (en bijna altijd, trouwens) was het prachtig zomerweer en stonden we buiten te pauzeren...

Het toernooi was ouderwets gezellig en zoals altijd mocht ik al snel tegen "collega" Nico van der Zee: altijd leuk om weer bij te praten over thema's als ons onderwijs, de oorlog en zeilen over het Sneekermeer en omstreken! Na wat zeges kwamen later in het toernooi Jan Haker en Kees Henstra voorbij en kennelijk was ik zo heerlijk opgefrist dat ook deze prominenten in het eindspel geklopt werden. Dit alles onder toezicht van supporter en analyticus Sjef, die zelf niet mee wilde doen met dit zenuwslopende tempo.   Toen ook de twee laatste rondes een 1 opleverden (laatste ronde tegen Olav dankzij een zeldzame blunder van hem op zet 7) kon ik met 7 uit 7 en 1.5 punt voorsprong op het compacte veld terugkijken op een heel aardig evenement.

Op de terugweg was het gelukkig droog: een halve maan verlichte de mistige dreven en niet onvermeld mag blijven dat halverwege een bosuil zo'n 100 meter geruisloos met me mee vloog: zeker zo'n mooie prijs als de smakelijke bonbons van de goed gevulde prijzentafel!

Eric Kloppers

 

You have no rights to post comments

We hebben 96 gasten en geen leden online