Willy Hendriks wint 10e Torenstad toernooi

In het gezellige buurtcentrum “De Uitwijk” werd afgelopen zaterdag het 10e Torenstadtoernooi gehouden. Vanwege het 100-jarig jubileum van Schaakgenootschap Zutphen, werd naast een senioren- ook een jeugdtoernooi gehouden.

Ongeslagen winnaar bij de senioren werd Willy Hendriks met 7 punten. Nadat hij zijn naaste concurrenten Hing Ting Lai en Tobias Kabos in de 4e en 5e ronde had verslagen kon hij zijn voorsprong in de laatste ronden veiligstellen. De laatste twee deelden de 2e en 3e prijs met 6½ punten. Beste Zutphenaar werd Klaas Hagendijk die met 5½ punten de ratingprijs tot 1900 won. Tijdens het toernooi kreeg René Meijer de lachers op zijn hand door de volgende zelfspot: "Ik wordt steeds beter in het verliezen van een schaak partij!".

Bij de jeugd t/m 17 jaar werd Katharina Ricken met overmacht winnaar, door alle 8 partijen te winnen. Valentijn Warmerdam pakte de tweede plaats met 7 punten, terwijl Stein van Tol met 6 punten derde werd. Clubgenoot Sean Fanseda viel net buiten de prijzen en werd met 5 punten vierde.

Een aantal sterke jeugdspelers speelden mee in het seniorentoernooi. De 12-jarige Manasvita Basa behaalde een uitstekend resultaat met een score van 5½ punten.

Ook dit jaar kon men een schaakboek winnen door het oplossen van schaakpuzzels. Otto Wilgenhof was wederom weer een van de beste puzzelaars. Hij kon een boek uitzoeken in de door Ruud Wille uitgestalde verzameling van tweedehands boeken.

Ook de inwendige mens werd goed verzorgd door Diana,Tonia en Jan. Ze werden na afloop bedankt voor hun goede zorgen. Tenslotte werd SVDC bedankt voor de financiële bijdrage aan dit toernooi.

De volgende activiteit in het kader van ons 100-jarig jubileum is de open dag in het fraaie “Dat Bolwerk” te Zutphen, welke op 9 mei tussen 11:00 en 17:00 uur wordt gehouden, met diverse schaakactiviteiten.

We hebben 326 gasten en geen leden online